Почела вакцинација против Короне кинеском вакцином

Друштво Здравље

У Дому здравља Сокобања почела је вакцинација против Корона вируса за 150 грађана са територије општине Сокобања који су се путем сајта еУправа пријавили за кинеску вакцину SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell). На посебно опремљеном пункту у просторијама Дома здравља вакцинација тече предвиђеном динамиком према инструкцијама Министарства здравља Републике Србије.

− Ми смо јуче у поподневним часовима добили списак грађана за вакцинацију, а Минисрство је обавестило грађане путем СМС порука о терминима за вакцинацију. Да би ми били сигурни да не буде неког одустајања, што би пореметило динамику вакцинације, лекар и сестре који су задужени за вакцинацију су телефоном обавестили све грађане који су се нашли на списку Министарства здравља за ових 150 доза кинеске вакцине − каже др Славиша Антонијевић, директор Дома здравља Сокобања.

Према динамици коју је установило ресорно министарство заказивани термини су на десет минута по пацијенту, па у Дому здравља очекују да ће бити потребно два дана да се ових 150 доза употреби.

Пријављивање за вакцинацију и даље траје, а за све оне који су у недумици коју од три понуђене вакцине да одаберу у Дому здравља Сокобања поручују да је најбоље консултовати се са својим изабраним лекаром који ће дати препоруку коју вакцину одабрати.

Они који се нису пријавили за вакцину, а желе, могу то да ураде путем сајта еУправа. У случају да из било ког разлога нису у могућности да изврше пријаву, могу да се јаве на телефон 018 830-103 у сокобањски Дом здравља од 7 до 15 часова и запослени у овој установи ће то урадити уместо њих.

У току протекле недеље вакцинисани су здравствени радници на територији општине Сокобања, 40 доза Фајзерове вакцине је том приликом подељено, али сада се поново врши анкета међу здравственим радницима и они ће овог пута моћи да одаберу једну од три понуђене вакцине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + seventeen =