Меркатилни кукуруз за око 180 пољопривредних произвођача из околине Сокобање и Књажевца

Друштво Пољопривреда

Бесповратну помоћ у виду меркатилног кукуруза,на основу јавног позива који је расписала Влада Републике Србије добиће око 180 пољопривредних произвођача из сокобањске и књажевачке општине.Пољопривредни произвођачи који су остварили право на помоћ,склопиће уговоре са Републичком дирекцијом за робне резерве и након тога биће сачињена коначна листа корисника бесповратних средстава.Након тога ће произвођачи од Пољопривредне саветодавне службе Пољосервис − Књажевац добити потврду о количини меркатилног кукуруза коју треба преузети.

 

Према речима Драгана Колчића, директора Пољопривредне стручне службе Књажевац, било је доста заинтересованих приозвођача.

− Произвођачи су били доста заинтересовани и углавном они које смо очекивали они су и конкурисали. На територији општина које ми покривамо, а то су Књажњвац и Сокобања, било је негде око 180 поднетих захтева. Наравно било је више пријављених, али негде око 180 пољопривредних произвођача је прошло. Да не буде забуне ,прошли су произвођачи који су остварили право на субвенције по основу премије за млеко и који нису имали закуп државног земљишта у својини по било ком основу − рекао је Колчић.

Како сазнајемо из Пољосервис-а диспозиције ће се знати након склапања уговора, а превоз и поделу ће обезбедити локална самоуправа.

− Пољопривредна саветодавна стручна служба је на располагању пољопривредним произвођачима уколико су им потребне додатне информације − додао је Колчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =