Дочек Деда Мраза и „Башта отвореног срца”

Друштво

Туристичка организација Сокобања две традиционалне новогодишње манифестације организује и ове године. У среду 28. децембра организује се традиционални дочек Деда Мраза. У амфитеатру Завичајног музеја – на почетку пешачке зоне Деда Мраз са својим помоћницима поделиће слаткише и поклончиће најмлађим Сокобањчанима и туристима који у то време буду боравили у Сокобањи, сазнајемо од Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања.

− Првог јануара организује се традиционална манифестација „Башта отвореног срца” испред Озрен баште, такође на пешачкој зони и то тачно у подне у 12 сати, када се и туристи и мештани одморе од најлуђе ноћи и имају времена да дођу. У „Башти отвореног срца” све посетиоце очекују посластице и традиционалана сокобањска закуска и топли напици, пре свега Ртањски чај којим се Сокобања поноси и јединствен је производ који потиче из ових крајева. Све ово и уз трубаче и аниматоре, а такође и тог дана обезбеђујемо мале поклоне за најмлађе да у радости поздравимо и упутимо добродошлицу 2023.години − рекао је Миленковић.

Он је у име Туристичке организације Сокобања честитао новогодишње и божићне празнике свим мештанима и туристима и пожелео им свима добро здравље. Кад је у питању професионални део он је пожелео још бољу туристичку 2023. годину.

− С обзиром да је 2022. година поново за Сокобању била рекодна и то од када Републички завод бележи туристички промет. Закључно са новембром, око 160.000 долазака и око 800.000 ноћења што је отприлике двоцифрени раст у односу на претходну годину. Дакле, желим да нам наредна буде још боља у туристичком погледу јер верујем да ће Сокобања незауставно наставити пут раста и задржати се на на позицији један када је у питању број реализованих туристичких ноћења у оквиру једне календарске године − рекао је Миленковић.

Насловна фотографија: Архива Сокопрес.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 8 =