Merkatilni kukuruz za oko 180 poljoprivrednih proizvođača iz okoline Sokobanje i Knjaževca

Društvo Poljoprivreda

Bespovratnu pomoć u vidu merkatilnog kukuruza,na osnovu javnog poziva koji je raspisala Vlada Republike Srbije dobiće oko 180 poljoprivrednih proizvođača iz sokobanjske i knjaževačke opštine.Poljoprivredni proizvođači koji su ostvarili pravo na pomoć,sklopiće ugovore sa Republičkom direkcijom za robne rezerve i nakon toga biće sačinjena konačna lista korisnika bespovratnih sredstava.Nakon toga će proizvođači od Poljoprivredne savetodavne službe Poljoservis − Knjaževac dobiti potvrdu o količini merkatilnog kukuruza koju treba preuzeti.

 

Prema rečima Dragana Kolčića, direktora Poljoprivredne stručne službe Knjaževac, bilo je dosta zainteresovanih priozvođača.

− Proizvođači su bili dosta zainteresovani i uglavnom oni koje smo očekivali oni su i konkurisali. Na teritoriji opština koje mi pokrivamo, a to su Knjažnjvac i Sokobanja, bilo je negde oko 180 podnetih zahteva. Naravno bilo je više prijavljenih, ali negde oko 180 poljoprivrednih proizvođača je prošlo. Da ne bude zabune ,prošli su proizvođači koji su ostvarili pravo na subvencije po osnovu premije za mleko i koji nisu imali zakup državnog zemljišta u svojini po bilo kom osnovu − rekao je Kolčić.

Kako saznajemo iz Poljoservis-a dispozicije će se znati nakon sklapanja ugovora, a prevoz i podelu će obezbediti lokalna samouprava.

− Poljoprivredna savetodavna stručna služba je na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima ukoliko su im potrebne dodatne informacije − dodao je Kolčić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 18 =