Међународни фестивал „Прва хармоника Србије”

Друштво Култура

Међународни фестивал „Прва хармоника Србије” биће одржан 12.,13. и 14. августа. Прве вечери све ће се дешавати на теренима СРЦ „Подина”. Од 20 сати свечано отварање Фестивала: Наступ Бориса Милића из Грделице – Прве хармонике Србије 2019. а затим концерт Светлане Цеце Ражнатовић. Друге вечери у петак од 20:00 сати на великој сцени МФК „Врело” публика ће имати прилику да ужива у наступу прворангираних такмичара млађих категорија, у ревијалном делу наступиће група „Легенде”. Последње, треће вечери фестивала, у суботу од 20:00 сати на великој сцени МФК „Врело” биће наступ прворангираних такмичара старијих категорија одмах затим додела награда и проглашење свеукупног победника – Прве хармонике Србије 2021. године. У ревијалном делу биће одржан концерт Снежане Ђуришић и Мериме Његомир.

Овогодишњи Међународни фестивал „Прва хармоника Србије” биће одржан под специфичним условима, обзиром на пандемију корона вируса, а у складу са мерама које је прописала Влада Републике Србије за одржавање свих фестивала. За посетиоце 58. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2021. године”, као и претходних година, улаз ће бити бесплатан за сва три дана фестивала. Међутим, због ограничених капацитета објеката у којима се концерти одржавају и спровођења мера на сузбијању епидемије, улаз ће бити могућ једино уз бесплатну пропусницу, коју издаје Туристичка организација Сокобања. Једини услов за добијање бесплатне пропуснице, односно улаз на Фестивал биће омогућен свима који са собом понесу потврду о вакцинацији, зелени сертификат или негативан PCR тест – не старији од 72 сата, или потврду о прележаној болести COVID 19 – не старију од 6 месеци (штампана или електронска форма на смарт уређају – телефону, таблету…).

Такође, на Фестивал хармонике може се ући, ако посетиоци понесу било који брзи антигенски тест, не старији од 48 сати, урађен у овлашћеној лабораторији са територије Републике Србије. Тестирање ће бити организовано и у Сокобањи 11., 12. и 13. августа, у лабораторији VIVA LAB, у центру Сокобање, Ул. Митрополита Михаила, бр. 13. и на посебном пункту, који ће 12. августа бити постављен испред капија спорстких терена „Подина”, од 15:00 сати. Обзиром да је град одлучио да концерти и ове године буду бесплатни, неће субвенционисати цену антигенских тестова, као што је то случај на већини фестивала, и она ће на наведним пунктовима износити 750,00 динара.

Сви који желе да присуствују Фестивалу хармонике, уз један од горе наведених доказа, моћиће да преузму бесплатну улазницу у Туристичко информативном центру, Ул. Трг ослобођења бр. 2, већ од четвртка 05.08.2021. године у времену од 08:00 – 20:00 сати, свакога дана и на дан концерта, уколико до тада не буду попуњени капацитети. Приликом уласка на концерт, потребно је уз пропусницу показати један од наведених доказа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − two =