Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije”

Društvo Kultura

Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije” biće održan 12.,13. i 14. avgusta. Prve večeri sve će se dešavati na terenima SRC „Podina”. Od 20 sati svečano otvaranje Festivala: Nastup Borisa Milića iz Grdelice – Prve harmonike Srbije 2019. a zatim koncert Svetlane Cece Ražnatović. Druge večeri u petak od 20:00 sati na velikoj sceni MFK „Vrelo” publika će imati priliku da uživa u nastupu prvorangiranih takmičara mlađih kategorija, u revijalnom delu nastupiće grupa „Legende”. Poslednje, treće večeri festivala, u subotu od 20:00 sati na velikoj sceni MFK „Vrelo” biće nastup prvorangiranih takmičara starijih kategorija odmah zatim dodela nagrada i proglašenje sveukupnog pobednika – Prve harmonike Srbije 2021. godine. U revijalnom delu biće održan koncert Snežane Đurišić i Merime Njegomir.

Ovogodišnji Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije” biće održan pod specifičnim uslovima, obzirom na pandemiju korona virusa, a u skladu sa merama koje je propisala Vlada Republike Srbije za održavanje svih festivala. Za posetioce 58. Međunarodnog festivala „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2021. godine”, kao i prethodnih godina, ulaz će biti besplatan za sva tri dana festivala. Međutim, zbog ograničenih kapaciteta objekata u kojima se koncerti održavaju i sprovođenja mera na suzbijanju epidemije, ulaz će biti moguć jedino uz besplatnu propusnicu, koju izdaje Turistička organizacija Sokobanja. Jedini uslov za dobijanje besplatne propusnice, odnosno ulaz na Festival biće omogućen svima koji sa sobom ponesu potvrdu o vakcinaciji, zeleni sertifikat ili negativan PCR test – ne stariji od 72 sata, ili potvrdu o preležanoj bolesti COVID 19 – ne stariju od 6 meseci (štampana ili elektronska forma na smart uređaju – telefonu, tabletu…).

Takođe, na Festival harmonike može se ući, ako posetioci ponesu bilo koji brzi antigenski test, ne stariji od 48 sati, urađen u ovlašćenoj laboratoriji sa teritorije Republike Srbije. Testiranje će biti organizovano i u Sokobanji 11., 12. i 13. avgusta, u laboratoriji VIVA LAB, u centru Sokobanje, Ul. Mitropolita Mihaila, br. 13. i na posebnom punktu, koji će 12. avgusta biti postavljen ispred kapija sporstkih terena „Podina”, od 15:00 sati. Obzirom da je grad odlučio da koncerti i ove godine budu besplatni, neće subvencionisati cenu antigenskih testova, kao što je to slučaj na većini festivala, i ona će na navednim punktovima iznositi 750,00 dinara.

Svi koji žele da prisustvuju Festivalu harmonike, uz jedan od gore navedenih dokaza, moćiće da preuzmu besplatnu ulaznicu u Turističko informativnom centru, Ul. Trg oslobođenja br. 2, već od četvrtka 05.08.2021. godine u vremenu od 08:00 – 20:00 sati, svakoga dana i na dan koncerta, ukoliko do tada ne budu popunjeni kapaciteti. Prilikom ulaska na koncert, potrebno je uz propusnicu pokazati jedan od navedenih dokaza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 5 =