Успешно одржан 4. Мини-фестивал занатског пива у Сокобањи

Друштво

Прошлог викенда успрешно је завршен 4. по реду Мини-фестивал занатског пива у Сокобањи. Као и претходних година, посетиоци фестивала имали су прилике да уживају у различитим врстама крафт пива, а ове године новитет је био и занатски џин, који су организатори промовисали у склопу манифестације.

− Јако смо задовољни како је протекла сама манифестација и приметили смо нешто већи одзив људи, што је и очекивано, с обзитом на тода су, како мештани, тако и гости Сокобање већ упознати са концептом крафт пивара и њихових производа. Учешће на овогодишњој манифестацији узело је пет пивара, од којих су пивара „Кабинет”, „Академија”, која је већ присутна на локалу, „Министарство”, „Салто” и чешка пивара „Primator” која се више бави индустријском производњом, али по начину и квалитету самог пива апослутно се уклапа у категорију крафт пива. Један новитет ове године је управо домаћи, занатски џин, који смо овим путем хтели да промовишемо − рекао је Милан Николић, организатор манифестације.

Што се тиче ревијалног програма, фестивал су кроз три дана испратила три извођача, од којих је првог дана наступао Easy blues bend из Крушевца, а друге две вечери су били ди-џејеви. Последњег дана настпао је ди-џеј Цека из Ниша, који пушта музику на винилу, чији је наступ испратила и берза плоча.

− Захвалио бих се Туристичкој организацији Сокобање, као и Општини Сокобања на свој указаној помоћи и сарадњи и надам се да смо на прагу једног традиционалног фестивала који ће наставити да се одржава и дарасте из године у годину − додао је Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =