Манифестација „Спортске игре младихˮ одржана у Сокобањи

Друштво Спорт

Велика спортска манифестација регионалног карактера „Спортске игре младихˮ одржана је јуче у Сокобањи. Преко хиљаду деце од седам до 14 година старости из Сокобање, Крушевца, Бора, Зајечара, Књажевца, Ниша, Алексинца и Прокупља надметало се у разним спортским дисциплинама као што су баскет, мали фудбал, одбојка, одбојка на песку, тенис, стони тренис, шах и „Између две ватреˮ.

Један део такмичења одвијао се на спортским теренима Спортско-рекреативног центра „Подинаˮ, а други део у Спортској хали и теренима код школе. Игре је свечано отворио заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић.

‒ Ове године по други пут караван радости и пријатељства „Спортских игара младих Србијеˮ стигао је у Сокобању. Прошле године наишли смо на велико интересовање малишана који су заволели игре, сада је то већ много масовније и поносни смо због тога. Заједно са представницима локалне самоуправе, са нашим партнерима и координатором за Сокобању успели смо да направимо још бољу спортску причу и наш слоган „Игре су законˮ приближимо деци која заиста уживају јер деца кроз дружење и пријатељство стварају бољу будућност ‒ рекла је Ивана Јовановић председница Спортских игара младих.

Регионална манифестација „Спортске игре младихˮ основана је у Хрватској пре 23 године, девет година постоје у БиХ, а у Србији се одржавају шесту годину за редом. Сокобања је једна од 25 општина у Србији у којој се ове године одржава ова велика спортска манифестација која има за циљ промоцију здравог начина живота и пријатељства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =