Седница скупштине: Смањење пореза на имовину

Друштво Политика

На јучерашњој седници скупштине Општине Сокобања одборници су усвојили одлуке којима се у наредној години смањује порез на имовину како због смањења прометованих цена тако и стопе амортизације која је повећана са досадашњих 20% на 40% , што значи да ће се цена пореза, у 2020. години смањити у одређеном проценту у зависности од зоне града.

Усвојен је и ребаланс буџета Општине Сокобања због смањења трошкова на одређеним позицијама који су настали због уштеда у Јавном набавкама и због рационалнијег трошења буџета као због нових инвестиција. Највећа промена је на позицији која се тиче реконструкције и доградње водоводне мреже у улицама Светозара Марковића, Миће Панића, Бањичкој и улици Бранка Ђурића у износу од око 14 милиона динара.

На јучерашњој седници потврђени су мандати одборницима Љиљани Марковић из Богдинца и Радојици Раденковићу из Поружнице, обоје са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђујеˮ, такође, усвојена је оставка одборника Бобана Илића са изборне листе „Демократска странкаˮ, која је поднета на лични захтев поменутог одборника. Усвојена је и одлука о образовању комисије за родну равноправност, која ће бројати 7 чланова и чија ће улога бити да учествује у раду скупштине у делу доношења одлука које се тичу родне равноправности. Разматран је и годишњи финансијски извештај ЈП „Зеленилоˮ и тромесечни извештај о степену реализације и програма пословања ЈКП „Напредакˮ за период од 01.06. до 30.09. 2019. године а дата је сагласност и на измену и допуну годишњег плана рада ПУ „Буцкоˮ. Постављен је и општински правобранилац, ту функцију ће у наредних пет година обављати Мирјана Кокерић која је на том месту била и у предходном периоду док је на месту заменика правобраниоца постављена Јелена Јаношевић.

Општински парламент је дао сагласност на ценовник услуга у новој теретани која је отворена у СРЦ „Подинаˮ. Цена услуга до краја године биће симболична и износиће, један динар а од 1. јаунара 2020. године месечна карта износиће 1100 динара, недељна 500 а дневна карта биће 100 динара.

Одборници Демократске странке нису присуствовали ни на овој седници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =