Opstina

Локални избори: Проглашене две изборне листе, у најави и трећа

Друштво Политика

Општинска изборна комисија у Сокобањи за предстојеће локалне изборе потврдила је до сада две изборне листе. Под редним бројем један коалициона изборна листа напредњака – Александар Вучић – За нашу децу. Први на листи је Миодраг Николић, доктор медицине. Под редним бројем два је изборна листа социјалиста – Социјалистичка партија Србије – Ивица Дачић. Прва на листи сокобањских социјалиста је Снежана Радовановић, економиста.

Због епидемије корона вируса и проглашења ванредног стања биле су прекинуте све активности у вези предстојећих избора. Након укидања ванредног стања, Општинска изборна комисија је на седници одржаној 11. маја, донела Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступку избора за одборнике у Скупштини општине Сокобања, који су расписани 4. марта ове године. Локални избори, као и они за народне посланике, биће одржани 21. јуна.

Према новом роковнику за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине општине Сокобања, изборне листе се подносе најкасније 15 дана пре одржавања избора, односно до 5. јуна до поноћи. Изборне листе се проглашавају у року од 24 сата од часа пријема, уколико испуњавају све услове. Иначе, како сазнајемо, постоје најаве да ће у наредном периоду документацију за учешће на предстојећим изборима поднети још једна изборна листа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 5 =