Opstina

Lokalni izbori: Proglašene dve izborne liste, u najavi i treća

Društvo Politika

Opštinska izborna komisija u Sokobanji za predstojeće lokalne izbore potvrdila je do sada dve izborne liste. Pod rednim brojem jedan koaliciona izborna lista naprednjaka – Aleksandar Vučić – Za našu decu. Prvi na listi je Miodrag Nikolić, doktor medicine. Pod rednim brojem dva je izborna lista socijalista – Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić. Prva na listi sokobanjskih socijalista je Snežana Radovanović, ekonomista.

Zbog epidemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja bile su prekinute sve aktivnosti u vezi predstojećih izbora. Nakon ukidanja vanrednog stanja, Opštinska izborna komisija je na sednici održanoj 11. maja, donela Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za odbornike u Skupštini opštine Sokobanja, koji su raspisani 4. marta ove godine. Lokalni izbori, kao i oni za narodne poslanike, biće održani 21. juna.

Prema novom rokovniku za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine opštine Sokobanja, izborne liste se podnose najkasnije 15 dana pre održavanja izbora, odnosno do 5. juna do ponoći. Izborne liste se proglašavaju u roku od 24 sata od časa prijema, ukoliko ispunjavaju sve uslove. Inače, kako saznajemo, postoje najave da će u narednom periodu dokumentaciju za učešće na predstojećim izborima podneti još jedna izborna lista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 3 =