KZT - Naslovna

Летњи истраживачки камп за таленте у Сокобањи

Друштво

У хотелу Здрављак ових дана се одржава летњи истраживачки камп у организацији Регионалног центра за таленте Београд 1 – Земун. Центар за таленте под окриљем Министарства просвете окупља даровиту децу из различитих друштвених и природних наука. Деца која остваре успешне резултате на смотрама истраживачких радова имају прилику да буду учесници летњих кампова, који се организују у разним деловима наше земље.

KZT - Slika 1Ово је већ друга година заредом како се летњи истраживачки камп за талентовану децу одржава у Сокобањи. И ове, као и прошле године, траје осам дана и има рекреативно-едукативни карактер, каже Драган Теодосић, историчар и један од сарадника Регионалног центра за таленте.

У оквиру едукативно карактера учесници кампа се упознају и са средином у којој се налазе, њеним особеностима. Првих пар дана у кампу посвећена су предавањима на основу којих учесници онда одаберу теме из којих раде истраживачки рад.

KZT - Slika 2Сваке године обрађује се као тема и неки јубиларни догађај из историје нашег народа, а ове године то је један век од Пробоја Солунског фронта, додаје Теодосић.

Овај камп има и свој рекреативни део у оквиру кога се полазници подучавају самоодбрани. Ове године у раду кампа учествује 43 талентованих ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − three =