Prva Harmonika - Naslovna

Фестивал „Прва хармоника” чувар српске традиције

Култура

Протекле суботе шири центар Сокобање био је препун публике која је, осим у бравурама најбољих хармоникаша, уживала и у забавном делу програма. У оквиру ревијалног дела финалне вечери Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018” заједнички концерт одржале су велике звезде српске народне музике: Мерима Његомир, Драгица Радосављевић Цакана, Маринко Роквић и Радиша Урошевић.

 

Драгица Радосављевић, позната певачица, пре свега изворне и народне али и фолк музике, препознатљивог гласа, у изјави за наш портал каже да јој је велико задовољство што је била део једног музичког фестивала који више од пет деценија кроз изворну, народну музику негује и чува традицију српског народа.

– На значају овој музичкој манифестацији у великој мери даје и стручни жири, који је ове године био предвођен Владимиром Пановићем, једним од најбољих хармоникаша и човеком под чијом је управом Народни оркестар који он фантастично води – истиче наша саговорница.

Она додаје да дуже од десет година није била у Сокобањи, али да планира да са својим оркестром до краја ове године одржи један концерт у бањи под Озреном.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + eighteen =