Нове мере: Дуже радно време продавница, пензионери ће моћи у шетњу

Друштво

У складу са последњом одлуком Владе Републике Србије, која сада подразумева слободно кретање грађана од 5 до 18 сати, дошло је до промене у радном времену у трговинама.

Такође од данас је дозвољен рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијског чишћења, школа за обуку возача, као и послодавцима из категорије трговине на мало (књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом).

Ново радно време продавница, апотека, месара и других објеката бићеод 7 до 17 часова, од понедељка до четвртка, док ће у петак за грађане старије од 65 година важити и даље куповина у периоду од 4 до 7 часова изјутра, а за остале грађане од 8 до 17 часова.

Рад логистичких центара и снабдевање објеката моћи ће и даље да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге, а трговци ће моћи да самостално прилагоде радно време у предвиђеном временском интервалу.

Зелене пијаце, на отвореном и затвореном простору, од данас су поново отворене за грађане уз обавезну примену свих мера заштите: маски, рукавица и средстава за дезинфекцију.

Овом одлуком Владе Републике Србије дозвољено је грађанима старијим од 65 година да уторком, петком и недељом изађу у шетњу у трајању од пола сата и то у периоду од 18 часова до 1 сат иза поноћи, највише 600 метара од места становања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 20 =