KUD Soko

КУД „Соко” на фестивалу у Бугарској

Друштво Култура

КУД „Соко” Сокобања учествовао је на фестивалу „Фолклорне нијансе” у бугарском граду Китену. Овај фестивал траје три месеца, и ове године је окупио преко 70 друштава из целог света. Омладински, Други и ветерански ансамбл имали су целовечерњи концерт на главном тргу у Приморском, граду поред Китена, заједно са друштвима из Хрватске и Бугарске. КУД „Соко” је ову мини турнеју, од шест дана, искористио и за летовање у овом познатом бугарском летовалишту. Чланови су уживали у лепотама Црног мора и напунили батерије за нове наступе и учење нових сплетова.

KUD Soko

‒ КУД ‘Соко’ другу годину заредом учествује на овом фестивалу у Китену, који је један од најбољих у Бугарској и наравно као и прошле године искористили смо ситуацију да одморимо и летујемо у овом познатом летовалишту. Све је феноменално прошло, вратили смо се пуни утисака и спремни за нове победе. Склопили смо нова познанства, али и учврстили сарадњу са председником овог фестивала Пламеном Драшковим. Пошто се фестивал шири и на Сунчев брег, већ смо резервисали место за следећу годину у овом вероватно најбољем бугарском летовалишту. Још једном кажем да је КУД ‘Соко’ тренутно једно респектабилно друштво, учествује на највећим фестивалима широм Србије и иностранства, организује два јака фестивала на којима је само ове године прошло преко 900 учесника и 50 различитих КУД-ова. КУД броји близу 150 чланова, има 10 нових кореографија спремних за учење и сваким даном све више расте и на прави начин презентује културу, традицију и обичаје не само Сокобање него и целе Србије ‒ каже Славољуб Ћирковић, председник КУД-а „Соко” Сокобања.

Поред тога, КУД „Соко” у суботу је гостовао у Книћу на 11. Фестивалу фолклорног стваралаштва „Дани Стевана Книћанина”. У недељу су дочекали четири КУД-а из Бугарске, из града Габрова, са којима су имали заједнички концерт, у амфитеатру испред завичајног музеја.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 17 =