Пољопривредницима из буџета преко пола милиона

Друштво

Према одлуци Комисије за унапређење пољопривредне производње, данас је, у скупштинској сали општине Сокобања потписано 15 уговора о субвенционисању пољопривредне производње. Девет уговора за унапређење пчеларства, четири за унапређење пољопривредне производње куповином женске телади и по један уговор за набавку јагњади и субвенционисање камате пољопривредних кредита. Укупна сума које је опредељена за ове намене износи 539.352 динара.

Уговоре су, присутним пољопривредницима, у име локалне самоуправе уручили Исидор Крстић, председник општине Сокобања и Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања.

‒ Општина Сокобања је седам пута увећала буџет за развој села, у односу на 2016. годину. Знам да то није довољно, и ми ћемо у наредном периоду покушати да повећамо та средства. Али, и да на сваки други начин помогнемо људима који се баве пољопривредом у нашој општини. У току је израда буџета за наредну годину у коме ћемо предвидети средстава за нове субвенције и неке додатне мере, а све у циљу побољшања живота на селу ‒ рекао је Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

Субвенције за пољопривреду су прошле године износиле 12 милиона и 200 хиљада динара, а заједно са процесом комасације из буџета општине за пољопривреду у 2018. години издвојена су средства увисини од 40 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =