Škola

Крај првог полугодишта

Друштво

Изменом календара рада за школску 2020/2021 од стране Министарства просвете која је била условљена тренутном епидемиолошком ситуацијом у Србији, прво полугодиште је завршено раније него што је то предвиђено, тачније у петак 18. децембра. Претходних дана у Основној школи „Митрополит Михаило” и Средњој школи „Бранислав Нушић”, одржане су седнице одељенских и наставничког већа, и утврђен је успех ученика. У школама је три месеца реализована комбинована настава, док се последње три недеље прешло искључиво на онлајн наставу.

И поред свих потешкоћа, ученици обе школе успели су да савладају оно што је предвиђено наставним планом и програмом.

− Захваљујући пожртвованом раду наставника, њиховом одличном међусобном комуникацијом и међупредметном корелацијом, упркос специфичној ситуацији успешно је завршено прво полугодиште − каже Тања Глигоријевић, директорка сокобањске основне школе.

Ана Милићевић, директорка средње школе истиче да су мало потешкоћа имали једино са ученицима који нису имали техничке могућности за праћење наставе али да ће тај проблем превазићи у другом полугодишту.

Што се тиче ђачких књижица, њих ће одељенске старешине поделити сутра, 24. децембра, испред зграде нове школе у следећеим терминима: од 9 до 10 часова за ученике петог разреда, од 10-11 сати за ученике шестог, од 11-12 за седмаке и од 12-13 сати за ученике завршног разреда основне школе. Ово се односи на ученике из Сокобање и Врела, који су прво полугодиште, због реновирања своје, провели у згради матичне школе. За ученике из Мужинца подела књижица ће се вршити на исти начин у четвртак у 10 сати. У петак 25. децембра учитељи ће поделити књижице по следећем распореду: за прваке у термину од 9 до 10 сати, за ученике другог разреда од 10 до 11, трећег од 11-12 и четвртог од 12-13 сати. Учитељи у подручним одељењима делиће књижице испред зграда школе у термину у ком се договоре са родитељима.

Директорка сокобањске средње школе каже да су они преко разредних старешина позвали родитеље да преузму књижице али да родитељи нису у обавези да дођу и преузму јер имају увид у успех своје деце преко е-дневника. Уколико родитељи ипак буду хтели да преузму књижице, моћи ће то да учине до краја ове недеље, а школа ће организовати да они због ситуације дођу у мањим групама.

Иначе, школским календаром 2020/2021 је предвиђено да зимски распуст траје до 15. јануара и да се 18. јануара настави друго полугодиште које ће сада по овом плану имати више наставних недеља али ће у сваком случају све зависити од околности које диктира тренутна епидемиолошка ситуација. Наше школе ће као и до сада пратити упутства ресорног министарства а ученици и родитељи ће о свему бити благовремено обавештени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 7 =