Књижевнику Хранету Милојковићу уручена диплома и медаља друштва српско-ирачког пријатељства

Култура

Ирачки песник, новинар и преводилац Сабах Ал-Зубеиди уручио је Хранимиру Хранету Милојковићу, књижевнику из Сокобање, члану Удружења књижевника „Стојан Живадиновић”, захвалницу и златну медаљу Друштва српско-ирачког пријатељства за „Изузетну међународну сарадњу и допринос у промовисању културних активности”.

− Сарадња са господином Сабах Ал-Зубеидом као и са Културним центром „Месопотамија” и Књижевним клубом „Гилгамеш” траје годинама. Није само у питању учествовање на конкурсима и песничким маратонима које организујемо. Моја подршка и подршка нашег Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” допринела је да се скоро све књижевне манифестације у оквиру српско-ирачког пријатељства успешно реализују. Веома ми је драго што је неко то препознао и доделио ми захвалницу и златну медаљу.

Хранимир Хране Милојковић је рођен 1953. године у Заплању код Ниша. Основну школу, гимназију и вишу економску школу завршио је у Нишу. Од 1977. године живи у Сокобањи. Објавио је две збирке песама (Заплањска елегија и Доле на југу), једну збирку приповедака (Николин пут у Заплање) и две антологије (Цветник и Јужне легенде). Заступљен је у преко 200 зборника, антологија, алманаха и књижевних часописа. Члан је Удружења књижевника Србије од 2007. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 9 =