Književniku Hranetu Milojkoviću uručena diploma i medalja društva srpsko-iračkog prijateljstva

Kultura

Irački pesnik, novinar i prevodilac Sabah Al-Zubeidi uručio je Hranimiru Hranetu Milojkoviću, književniku iz Sokobanje, članu Udruženja književnika „Stojan Živadinović”, zahvalnicu i zlatnu medalju Društva srpsko-iračkog prijateljstva za „Izuzetnu međunarodnu saradnju i doprinos u promovisanju kulturnih aktivnosti”.

− Saradnja sa gospodinom Sabah Al-Zubeidom kao i sa Kulturnim centrom „Mesopotamija” i Književnim klubom „Gilgameš” traje godinama. Nije samo u pitanju učestvovanje na konkursima i pesničkim maratonima koje organizujemo. Moja podrška i podrška našeg Udruženja književnika „Stojan Živadinović” doprinela je da se skoro sve književne manifestacije u okviru srpsko-iračkog prijateljstva uspešno realizuju. Veoma mi je drago što je neko to prepoznao i dodelio mi zahvalnicu i zlatnu medalju.

Hranimir Hrane Milojković je rođen 1953. godine u Zaplanju kod Niša. Osnovnu školu, gimnaziju i višu ekonomsku školu završio je u Nišu. Od 1977. godine živi u Sokobanji. Objavio je dve zbirke pesama (Zaplanjska elegija i Dole na jugu), jednu zbirku pripovedaka (Nikolin put u Zaplanje) i dve antologije (Cvetnik i Južne legende). Zastupljen je u preko 200 zbornika, antologija, almanaha i književnih časopisa. Član je Udruženja književnika Srbije od 2007. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

16 + sixteen =