Konkurs

Književni konkurs povodom 130 godina od rođenja Stojana Živadinovića

Kultura

Povodom 130 godina od rođenja književnika Stojana Živadinovića, UK „Stojan Živadinović” Sokobanja raspisuje prvi međunarodni konkurs „Sokobanja 2019”, za najlepšu pesmu i najlepšu kratku priču. Konkurs traje od 10. maja do 1. jula, a tema je slobodna.

Pravo učešća na konkursu imaju svi književni stvaraoci iz Srbije i inostranstva koji pišu na jednom od jezika: srpski, hrvatski, bošnjački. Ostali koji pišu na nekom drugom jeziku dužni su da prilože prevod na jednom od napred navedenih jezika.

Prema propozicijama konkursa, pesme ne smeju da budu duže od 32 stiha, a priče do dve kucane strane formata A4. Književni stvaraoci mogu svojim radovima da učestvuju u obe konkurencije. Promocija zbornika i podela nagrada održaće se u Sokobanji. O tačnom datumu, vremenu i mestu održavanja učesnici konkursa biće blagovremeno obavešteni.

Radove slati u jednom primerku potpisane šifrom sa rešenjem šifre u posebnoj maloj koverti na adresu, UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA „STOJAN ŽIVADINOVIĆ” SOKOBANJA, POŠTANSKI FAKS 33, 18230 SOKOBANJA.

 

4 thoughts on “Književni konkurs povodom 130 godina od rođenja Stojana Živadinovića

  1. Postovani
    Ja sam jedan od ucesnika na Vas Konkurs za pesmu i kratku pricu. sasvim razumljivo, ispostovao sam uslove konkursa, poslao sam original i prevod jedna pesma i jedna prica. Medjutim, kada i gde ce biti objavljeni reuzltati?

  2. Uporna informacija koju dobijam jeste da su rezultati objavljeni na sajtu Udruženja književnika ,,Stojan Živadinović”. Ako neko uspe da nađe takav sajta, molim da ovde ostavi link.

  3. Rekli su mi da su rezultati objavljeni na nekom sajtu udruženja ,,UK Stojan Živadinović”. Zna li neko koji je to sajt?
    Nalećem samo na ovaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − eleven =