Одржана промоција романа „Успавај ме нежно”, Мирославе Радојевић

Култура

Мирослава Радојевић, српкиња која живи у Талвилу, у Швајцерској одржала је јуче промоцију свог романа „Успавај ме нежно” у холу Народне библиотеке „Стеван Сремац”. У питању је аутобиографски роман у коме Мирослава описује свој животни пут током ког је из свог родног места, Суботинца, поред Алексинца, стигла до Швајцерске. Књига говори о свим препрекама и и непријатностима које је Мирослава доживљавала када је у својој 45-ој години, 1990. године, одлучила да крене преко границе наше земље да настави своју каријеру анестезиолога.

‒ Љубав према писању почела је 2007. године када сам почела да посећујем књижевне вечери и почела да пратим књижевних радова неких других људи у „Удружењу српских писаца Швајцерске” и онда сам почела и сама да пишем. Из тога су се изродиле три књиге поезије а ово је мој први роман у коме сам представила свој живот, свој рад, искуства и све оно чиме се ја бавим и што волим да радим ‒ каже Мирослава Радојевић.

Роман је изашао из штампе почетком марта и преведен је на енглески и немачки језик и представљен је на великом сипозијуму анестезиолога Европе у Цириху. Књига се, према речима ауторке, продаје од Норвешке до Индије. Поред Швајцерске књига је промовисана у Ћуприји и Сокобањи а у плану су и промоције у Београду.

Уредник и лектор књиге била је Тања Јанковић.

‒ Сама књига је драгоцена јер представља српску писану реч насталу у Швајцерској и то је веома велики подухват очувања српског језика на другом говорном подручју. Ауторка има бројне наступе на сајмовима књига у Женеви, у Франкфурту и наравно Београду. Недавно је књига представљена и у Паризу на „Сабору српских издавача” ‒ каже Тања Јанковић.

На промоцији, о књизи је поред ауторке и Тање Јанковић говорио је и Карло Астрахан уредник програма у библиотеци „Милутин Бојић” у Београду и рецензент романа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 5 =