Konkurs

Књижевни конкурс поводом 130 година од рођења Стојана Живадиновића

Култура

Поводом 130 година од рођења књижевника Стојана Живадиновића, УК „Стојан Живадиновић” Сокобања расписује први међународни конкурс „Сокобања 2019”, за најлепшу песму и најлепшу кратку причу. Конкурс траје од 10. маја до 1. јула, а тема је слободна.

Право учешћа на конкурсу имају сви књижевни ствараоци из Србије и иностранства који пишу на једном од језика: српски, хрватски, бошњачки. Остали који пишу на неком другом језику дужни су да приложе превод на једном од напред наведених језика.

Према пропозицијама конкурса, песме не смеју да буду дуже од 32 стиха, а приче до две куцане стране формата А4. Књижевни ствараоци могу својим радовима да учествују у обе конкуренције. Промоција зборника и подела награда одржаће се у Сокобањи. О тачном датуму, времену и месту одржавања учесници конкурса биће благовремено обавештени.

Радове слати у једном примерку потписане шифром са решењем шифре у посебној малој коверти на адресу, УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА „СТОЈАН ЖИВАДИНОВИЋ” СОКОБАЊА, ПОШТАНСКИ ФАКС 33, 18230 СОКОБАЊА.

 

4 thoughts on “Књижевни конкурс поводом 130 година од рођења Стојана Живадиновића

  1. Postovani
    Ja sam jedan od ucesnika na Vas Konkurs za pesmu i kratku pricu. sasvim razumljivo, ispostovao sam uslove konkursa, poslao sam original i prevod jedna pesma i jedna prica. Medjutim, kada i gde ce biti objavljeni reuzltati?

  2. Упорна информација коју добијам јесте да су резултати објављени на сајту Удружења књижевника ,,Стојан Живадиновић”. Ако неко успе да нађе такав сајта, молим да овде остави линк.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 2 =