Одржана 31. седница Скупштине општине Сокобања

Друштво Политика

На јуче одржаној 31. Седници Скупштине општине Сокобања, одборници су усвојили извештај о извршењу буџета општине Сокобања за период од 01. јануара до 30. септембра 2022. године. Приходи и примања буџета у извештајном периоду остварени су у укупном износу од 553.463.761,65 динара што је према речима известиоца по овој тачки Сање Богдановић, за 18 милиона више у односу на исти период прошле године, док су расходи и издаци буџета у поменутом периоду извршени у укупном износу 583.016.692 динара.

Одборници су усвојили и годишњи Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију општине Сокобања за ову годину.

Једногласно су усвојене тачке које су се односиле на измену и допуну плана генералне регулације подручја Сокобања а чијом ће се изменом створити могућност изградње комплекса и објеката хотела са четири звездице са комплетним садржајем (базени-отворени, затворени, велнес центар, конгресна сале и остали садржаји у функцији туризма), као и извођење радова на изградњи саобраћајница и пратеће инфраструктуре.

Према речима известиоца Дејана Стојановића, ове тачке су могле бити спојене у једну али с обзиром да су у питању два различита инвеститора која су имала различите захтеве, одвојене су.

Усвојени су и Годишњи планови рада јавних предузећа. Именовани су чланови Школског одбора Средње школе Бранислав Нушић и то из реда запослених: Снежана Гојковић, Милан Гавриловић и Милена Денић. Испред Савета родитеља: Биљана Трифић, Нена Марковић и Милица Петровић и испред јединице локалне самоуправе: Оливера Денић, Витомир Крстић и Драгана Спасић Милићевић.Разрешен је дужности досадашњи члкан Школског одбора Основне школе Митрополит Михаило и именован нови члан, Дејан Маринковић.

С обзиром да је досадошњем вршиоцу дужности директора Народне библиотеке „Стеван Сремац” истекао мандат Јасмина Илић-Паљевић из Сокобање, именована је се за директора ове установе културе на период од четири године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =