Jesenja atrakcija – sankanje bez snega

Društvo

Zimska turistička ponuda Sokobanje od nedavno je bogatija za gradsko klizalište i sankalište, postavljeno na sportskom terenu pored škole. To je obradovalo sve sugrađane Sokobanje, a posebno one najmlađe koji u slobodnom vremenu uživaju u klizanju i sankanju. I to rade u ambijentu kada nigde nema belog pokrivača.

Klizalište će biti otvoreno čitave zime, a radno vreme je od 12 do 18 časova. Ono što je značajnije korišćenje usluga je potpuno besplatno. Zbog ograničenja izazvanim trenutnom epidemiološkom situacijom na samom terenu mogu se naći maksimalno pet osoba, i oni mogu da se zadrže do 30 minuta. Zato je potrebno obezbediti termin. Svi zainteresovani mogu da zakažu svoje termine onlajn, putem mejl adrese srcpodina.klizaliste@gmail.com.

U cilju prevencije od širenja virusa korona u obzir su uzete sve propisane mere, te se kompletna oprema u vidu klizaljki, kaciga i sanki dezinfikuje nakon svake upotrebe, tj. nakon pola sata korišćenja.Takođe, se dezinfikuje i celokupan prostor svakog dana nakon isteka radnog vremena.

Od samog otvaranja, klizalište i sankalište beleže dobru posećenost, koja varira od dana do dana, ali, po nekoj proceni, najviše posetilaca boravi u poslepodnevnim terminima, nakon 15 časova.

Ovaj sadržaj je realizovan u okviru „INTERREG IPA” Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, kroz projekat „Zimska prekogranična tura: Vršec – Sokobanja”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 + 3 =