Изложба радова са конкурса „Крв живот значиˮ

Друштво

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца 8. мај. обележен је јуче и у Сокобањи постављањем изложбе радова са ликовног конкурса „Крв живот значиˮ у библиотеци основне школе.

На конкурсу је учествовало 98 ученика Основне школе „Митрополит Михаилоˮ а 17 најбољих радова такмичиће се у оквиру овог конкурса који је расписан и на нивоу Србије. Радови са изложбе биће изложени и сутра у малој сали галерије легата а поводом 11. маја Националног дан добровољних давалаца крви.

Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца помаже милионе људи широм света током оружаних сукоба, природних катастрофа и криза. Ослањајући се на више од 150 година хуманитарне акције, Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца је посвећен пружању релевантне и правовремене хуманитарне помоћи угроженим заједницама сада и у будућности.

‒ Иначе, седам наредних дана, тачније од 8 до 15 маја је недеља Црвеног Крста која ће у Сокобањи бити обележена и другим активностима као што је промоција хуманих вредности у оквиру које волонтери црвеног крста реализују радионице у одељењима трећих разреда и којих ћеу оквиру овог месеца бити петнаест ‒ каже Милица Миленковић секретар Црвеног Крста Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =