KUD Soko

Други фестивал фолклора ветерана и рекреативаца

Култура

КУД „Соко” Сокобања организује Други фестивал фолклора ветерана и рекреативаца „Сокобања, Сокоград игра стар, игра млад”, у суботу 11. маја у Сокобањи. Ове године на фестивалу ће учествовати 500 фолклораша из целе Србије. Очекује се долазак учесника из Београда, Ниша, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Чачка, Нишке бање, Лазаревца, Смедерева, Ивањице, Ариља, Свилајнца, Параћина, Петровца на Млави, Кучева, Бачке Тополе, сазнајемо од Славољуба Ћирковића, председника КУД „Соко”.

KUD Soko Љубитељи фолклора ће имати прилику да уживају у сплетовима игара из Шумадије, Лесковца, Баната, Пчиње, влашким играма, али и румунским играма и сиртакију. Специјални гости на фестивалу биће Неда Николић, једна од најталентованијих фрулашица у Србији, певачка група КУД-а „Ђока Павловић” из Београда, изворна певачка група КУД-а „Стеван Книћанин”, млади гуслар Данило Томић, као и гости изненађења.

Програм ће почети традиционалним дефилеом сокобањским шеталиштем, а затим ће се од 16 часова сви учесници и гости својим извођењем представити сокобањској публици у спортској хали.

‒ Овај фестивал полако израста у једну озбиљну традиционалну манифестацију. КУД ‘Соко’ ће се потрудити да још једном буде добар домаћин и да гости оду пуни утисака. Фестивал има и индиректну корист за Сокобању кроз промоцију нашег места и КУД-а ‘Соко’ ‒ каже Ћирковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + six =