Škola

Дечја недеља у ОШ „Митрополит Михаило”

Друштво

Манифестација Дечја недеља, која је почела јуче и трајаће до недеље 11. октобра, у Основној школи „Митрополит Михаило” обележава се многобројним занимљивим активностима. Јуче су наставници и учитељи деци читали текст на тему солидарности и сарадње ,,Подељена срећа два пута је већа”.

Кроз писани и видео материјал, али и дружење са успешним спортистима из наше средине, одељењске старешине и наставници ликовне и физичке културе данас су ученицима представили значај спорта и физичке активности за целокупан развој и здраво одрастање. У току недеље биће одржана и изложба фотографија кућних љубимаца ученика.

Сутра ће представници свих разреда посетити председника Општине, а поред тога ученици ће засадити саднице или цвеће у школском дворишту и биће организована акција прикупљања пластичних чепова и алуминијумских лименки у сарадњи са Сокобањским еколошким друштвом.

Четвртак, 8. октобар, посвећен је значају образовања и културе а петак, 9. октобар, инклузији у оквиру које ће бити покренута хуманитарна акција „Деца деци”.

Манифестација се завршава у недељу, 11. октобра, а ученици ће тог дана код куће на цедуљама исписати предлоге за унапређивање услова живота и рада у школи и локалној заједници, које ће у понедељак, 12. октобра, моћи да убаце у кутију која ће се налазити у холу школе.

Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава у месецу октобру у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, као носиоце права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима и на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала сваког детета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − twelve =