Идеја о оснивању летње школе реторике

Друштво

Постоји идеја о организовању летње школе реторике у Сокобањи, рекао је Дејан Милић професор реторике на правном факултету универзитета „Унионˮ у Београду. Милић је приликом недавног боравка у Сокобањи у оквиру манифестације „Нушићеви хајдуциˮ и у оквиру представљања књиге „Нушић у причама” аутора Миливоја Предића, новинарима рекао да је у плану пројекат у оквиру кога ће у Сокобањи бити организована школа реторике.

‒ Мој долазак у Нушићеву бању заједно са господином Небојшом Нушићем управитељем „Нушићеве фондацијеˮ, једним је делом посвећен манифестацији „Нушићеви хајдуциˮ а другим делом је посвећен намери да се у Сокобањи, која испуњава све услове за једну озбиљну летњу школу реторике, говорништва, јавног наступа, направе први кораци у том правцу. Оваква школа Сокобањи би донела приличан публицитет ‒ рекао је Милић.

Према његовим речима предавачи ће бити најеминентнији стручњаци у области реторике, говорништва и јавног наступа, а школу ће моћи да похађају сви заинтересовани без обзира на године старости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =