Признања јубиларним даваоцима крви: Два Сокобањца уписала стото давање

Друштво

Јубиларни даваоци крви, који су до сада у своју књижицу уписали 100, 75, 50, 35, 20 или 10 давања за своју хуманост добили су плакете и захвалнице, како би им се одало признање за досадашњу хуманост. Сокобањски Црвени крст је у склопу недеље посвећене активностима своје организације подело укупно 93 плакета и захвалница.

– Додељене су две плакете за стото давање, две плакете за 75. давање, четири плакете за 50. давање, шест плакета за 35. давање, 22 захвалнице за 20 давања и 57 за 10 давања. Такође, даваоци који дају крв пет пута добијају беџ са ознаком. То је начин да им се захвалимо за њихово хумано дело, односно за све оно што су учинили, помогли и спасили многобројне животе, а исто тако и да промовишемо давалаштво јер су они својеврстан подстрек за људе у нашој средини на које треба и да се угледају – каже Милица Миленковић, секретар ЦК Сокобања.

Она се захвалила свим добровољним даваоцима крви, посебно онима који утичу на своју средину, на своје рођаке, комшије и пријатеље, упутивши позив и осталим суграђанима да се, како је рекла, прикључе породици најхуманијих људи. Миленковићева је позвала оне даваоце који нису присуствовали свечаности да своју плакету или захвалницу преузму у просторијама Црвеног крста у Сокобањи

– Позивам их да то учине било који дан када могу или 14. јуна на Светски дан добровољних давалаца крви када ћемо у Црвеном крсту такође бити ту целог дана за њих, дружити се и промовисати давалаштво. То ће бити нешто као дан отворених врата и целога дана ће наши поштовани даваоци моћи да дођу и да преузму своје захвалнице. Исто тако, уколико евентуално постоји неслагање неко у евиденцији око њиховог броја давања да то исправимо и да људе наградимо за њихову хуманост – поручује наша саговорница.

Свечаност на којој су добровољним даваоцима уручена признања одржана је у склопу Недеље Црвеног крста 14. маја, а повод је био Национални дан добровољних давалаца крви који се обележава 11. маја.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − two =