„Госпођа министарка за дан школе”

Култура

Средња школа „Бранислав Нушић” јуче је у конгресној сали хотела „Моравица” прославила Дан школе. Тим поводом, ученици сокобањске средње школе, извели су представу „Госпођа министарка” у режији професорке српског језика Милене Денић и професорке енглеског језика Дијане Маријановић, а на текст нашег комедиографа чије име носи школа.

Церемонију је отворила директорка школе, Ана Милићевић која је поздравила све госте и честитала Дан школе свим ученицима и запосленима. Након поздравне речи уручена је награда Кристини Голубовић, ученици трећег разреда гиманзије, по одлуци стручног већа школе, за најбољи рад на конкурсу „Српски народ се вековима бранио пером и мачем” који је расписан у оквиру прославе Дана школе, а поводом обележавања стогодишњице од краја Првог светског рата.

Гимназија „Бранислав Нушић” у Сокобањи почела је са радом 1. септембра 1962. године. Прва генерација ученика похађала је наставу у старој згради Основне школе „Димитрије Драговић” (сада Основна школа „Митрополит Михаило”), задужбини митрополита Михаила. Нова зграда Гимназије почела је да се гради већ следеће, 1963. године. За име школе је био расписан конкурс са скромном новчаном наградом. Највише предлога је било да Гимназија понесе име комедиографа Бранислава Нушића, који је често долазио у Сокобању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 12 =