„Биљкина Струга” на јавној расправи

Друштво

Јавна расправа и презентација предметне Студије о процени утицаја на животну средину пројекта експлоатације угља из лежишта „Биљкина Струга”, површинског копа рудника „Соко”, одржана је у малој сали СО Сокобања. Носилац пројекта предузеће ЈП ПЕУ „Ресавица” поднело је Министарству заштите животне средине захтев за сагласност на поменуту студију.

Након што је студија стављена на јавни увид, одржана је и јавна расправа којој су присуствовали представници носиоца пројекта, обрађивача студије и представник МЗ Читлук у својству заинтересоване стране, коja за сада није имала никакве примедбе у вези са поменутом студијом.

Организације и појединци примедбе и мишљења могу поднети и након одржане јавне расправе и то у писаном облику, а достављају их Министарству заштите животне средине, ул. Омладинских бригада 1, Нови Београд. Ресорно министарство је образовало техничку комисију која разматра студију, а узима у обзир и евентуалне примедбе грађана приликом доношења предлога одлуке да ли студија добија сагласност или се шаље на дораду и допуну.

Када студија буде оцењена позитивно од техничке комисије, коју је образовало надлежно министарство, она добија решење о сагласности и пројекат може да се реализује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + nineteen =