На Светски дан здравља студенти глуме из Београда извели хуманитарну представу

Друштво Култура

Представа „Организам” аутора Бориса Постовника, а у реализацији и извођењу студената Академије драмских уметности одржана је протеклог петка у биоскопу „Моравица”. Представа је била хуманитарног карактера и сав прикупљен новчани прилог биће дониран за лечење два малишана из Сокобање.

Господин Борис Постовник директор Дома културе „Студентски град”, оперски уметник и глумац, одлучио је да са студентима глуме у Сокобањи уједно обележи и 7. април Светски дан здравља и то на најбољи могући начин и помогне малишанима којима је помоћ неопходна.

− Представа „Организам” је настала у сарадњи Дома културе „Студентски град”, Отвореног позоришта и судената глумачких академија из Београда. Студенти су комплетни аутори представе осим текста који је био мој поклон њима за прошлогодишњи Дан студената. Тако да су они одлучили да тај текст ураде и да направе једну представу која је испоставило се врло занимљива публици и ово је дванаесто извођење за мање од годину дана − рекао Постовник, који раније тог дана са в.д. директора Културног центра Сокобања, Далиборком Стевановић у име Дома културе „Студентски центар” потписао меморандум о сарадњи.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + seven =