Korona

Епидемиолошка ситуација у Сокобањи

Друштво

Како незванично сазнајемо у општини Сокобања од 1. јуна ове године, закључно са јучерашњим даном односно 14. јулом, регистровано је 35 особа позитивних на ковид-19. На основу ових података може се закључити да епидемиолошка ситуација на територији општине Сокобања није за сада забрињавајућа. Међутим, имајући у виду да се број оболелих свуда повећава а да је Сокобања туристичко место које посећује велики број туриста из свих крајева наше земље, посебно у овом периоду, сасвим је сигурно да сви морамо бити дисциплиновани и придржавати се мера заштите, које су препоручене при чему се пре свега мисли на ношење маски, држање дистанце и редовно прање руку.

Иначе, кризни штаб је на данас одржаној седници због погоршања епидемиолошке ситуације у Србији, донео нове мере, које ће важити на територији читаве републике и то од петка, 17. јула. Наиме, ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од два метра. Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских стајалишта и слично. И на свим осталим јавним местима на отвореном простору препоручује се ношење зашитних маски. На територији целе Републике Србије, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих. „Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење корона вируса. Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против корона вируса изаћи као победник”, саопштила је Влада.

 

2 thoughts on “Епидемиолошка ситуација у Сокобањи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − three =