Велнес и спа туризам у служби одржавања здравих животних навика

Друштво

Већ дуги низ година, велнес и спа центри имају велики утицај на развој туристичке привреде. Сокобања је позната по лековитости својих термоминералних извора. Од давнина су људи на овим просторима тражили лек својим тегобама и болестима купањем у чудотворној сокобањској води. Поред тога што лече, ови извори окрепљују душу и тело, подмлађују, релаксирају и опуштају, доприносећи очувању виталности и доброг расположења.

Постоји шест термоминералних извора у Сокобањи чија вода помаже у отклањању великог броја различитих здравствених тегоба. У централном бањском купатилу „Амам” постоје два извора: „Св. Арханђел” температуре 43°C и „Преображење” са температуром између 43,8 и 53°C.

Поред дугогодишњег искуства у области бањског туризма, Сокобања је позната и по врхунским услугама лечења, али и по одабраној велнес и спа понуди. Наиме, спа и велнес туризам се према грубој подели може сврстати у здравствени туризам. Ипак, за разлику од класичног бањског здравственог туризма он је у вези са клијентима који имају добро здравље и желе да то здравље одрже. Дакле, оба центра теже одржавању здравих животних навика.

Специјална болница „Сокобања” нуди гостима купање у аутентичном турском купатилу „Амам”, финску сауну, бисерну купку, хидромасажу, мануелну масажу, купање у базену са термалном водом, fitnes програм, soko-life програм. Римско купатило „Амам” налази се у центру града где је купање у топлој минералној води у којој се купао и сам Књаз Милош Обреновић. Аутентично су сачувани Милошева када, мушки и женски базен где је купање посебан доживљај.

У Сокобањи, у приватном сектору, постоји још неколико спа центара а неки су у припреми, чиме ће туристичка понуда бање под Oзреном бити још богатија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 9 =