Васпитачи из Сокобање и Скопља разменили искуства

Друштво

Васпитачи из Скопља били су овог викенда гости Предшколске установе „Буцко” где је одржан семинар и представљен пројекат сокобањске установе „Магија светлости”. Госте из главног града Северне Македоније примио је директор установе „Буцко” Душан Мијајловић рекавши да је ова размена искустава корисна и за госте и за домаћине.

– Ми смо угостили тридесетак колега и колегинице из Скопља свих профила, сестре васпитаче, васпитаче, техничко особље, директоре. Хтели смо да их упознамо како ми то радимо и са пројектом који је презентован на многим сусретима – рекла је Данијела Дисић, заменица директора и додала да су гостима представили све васпитне групе и радне собе како би их упознали са својим свој радом.

И гости из Скопља оценили су да је ова посета била веома корисна, а посебно су похвалили гостопримство домаћина.

– Дошла сам на идеју да направимо размену искустава са Сокобањом и могу да кажем да ми је огромно задовољство што смо овде и што је директор установе ‘Буцко’ прихватио ову нашу идеју да будемо гости. Прво захваљујем се на великом гостопримству. Желели смо да разменимо искуства и тај тимски дух. Ту смо да научимо о новим начинима рада, да разменимо искуства јер имамо много заједничких тачки – поручила је директорка Митова Мирановска, директорка Градина Корчагин из Скопља.

Оно чиме се сокобањска установа посебно може похвалили јесте да нема листе чекања и да у вртићу има места за све малишане. То је рецепт који свакако може користити њиховим колегама из Скопља, али и из околних општина и градова.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

Фото: К. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + seventeen =