KUD Soko

Drugi festival folklora veterana i rekreativaca

Kultura

KUD „Soko” Sokobanja organizuje Drugi festival folklora veterana i rekreativaca „Sokobanja, Sokograd igra star, igra mlad”, u subotu 11. maja u Sokobanji. Ove godine na festivalu će učestvovati 500 folkloraša iz cele Srbije. Očekuje se dolazak učesnika iz Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Niške banje, Lazarevca, Smedereva, Ivanjice, Arilja, Svilajnca, Paraćina, Petrovca na Mlavi, Kučeva, Bačke Topole, saznajemo od Slavoljuba Ćirkovića, predsednika KUD „Soko”.

KUD Soko Ljubitelji folklora će imati priliku da uživaju u spletovima igara iz Šumadije, Leskovca, Banata, Pčinje, vlaškim igrama, ali i rumunskim igrama i sirtakiju. Specijalni gosti na festivalu biće Neda Nikolić, jedna od najtalentovanijih frulašica u Srbiji, pevačka grupa KUD-a „Đoka Pavlović” iz Beograda, izvorna pevačka grupa KUD-a „Stevan Knićanin”, mladi guslar Danilo Tomić, kao i gosti iznenađenja.

Program će početi tradicionalnim defileom sokobanjskim šetalištem, a zatim će se od 16 časova svi učesnici i gosti svojim izvođenjem predstaviti sokobanjskoj publici u sportskoj hali.

‒ Ovaj festival polako izrasta u jednu ozbiljnu tradicionalnu manifestaciju. KUD ‘Soko’ će se potruditi da još jednom bude dobar domaćin i da gosti odu puni utisaka. Festival ima i indirektnu korist za Sokobanju kroz promociju našeg mesta i KUD-a ‘Soko’ ‒ kaže Ćirković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 15 =