Смотра дечијих фолклорних ансамбала Србије 20. априла у Сокобањи

Друштво Култура

Куд „Соко” Сокобања у суботу, 20. априла, организује „Смотру дечијих фолклорних ансамбала Србије”. Учествоваће културно-уметничка друштва са југа и истока наше земље. Пријављено је 496 малих фолклораша, у две старосне категорије од првог до четвртог разреда и од петог до осмог разреда.

Деца из Сокобање, Ниша, Нишке бање, Врања, Гаџиног Хана, Кладова, Бора, Зајечара, Књажевца, Алексинца, представиће своја умећа у фолклору на Летњој позорници „Врело”, како публици тако и стручном жирију, са почетком од 15 часова. Пре тога је предвиђен дефиле такмичара сокобањским шеталиштем.

Овај фестивал КУД „Соко” организује у сарадњи са Централним савезом аматера у култури Србије. Реч је о републичком полуфиналу, а најбољи са смотре учествоваће у финалу које се ове године одржава у Аранђеловцу.

КУД „Соко” Сокобања позвао је овом приликом све грађане и госте Сокобање да 20. априла дођу на летњу позорницу и уживају у кореографији малих фолклораша.

Ово је уједно и први фестивал у организацији КУД-а „Соко” ове године, а одмах након њега следи организација Петог међународног фестивала ветерана и рекреативаца „Сокобања – Сокоград, игра стар, игра млад”, који ће окупити поново преко 400 учесника из најбољих КУД-ова Србије, Бугарске, Босне…

Насловна фотографија: Из архиве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 1 =