akreditacija

Дом здравља Сокобања добио сертификат о акредитацији

Друштво Здравље

Свечано уручење сертификата о акредитацији сокобањском Дому здравља одржано је у суботу у сали Скупштине општине. Сертификат је доктору Славиши Антонијевићу, директору ове установе, уручио Владо Давковски председник Агенције за акредитацију здравствених установа Србије у присуству Исидора Крстића, председника општине Сокобања, Владимира Миловановића, заменика председника, посланице Драгане Костић и запослених у овој сокобањској здравственој установи.

dr Slavisa Antonijevic
др Славиша Антонијевић

‒ Ми смо добили акредитацију на максималних седам година, колико Агенција даје. То не значи да смо ми наредних седам година мирни, сваке године ми ћемо имати посете оцењивача, пратиће се наш рад и испуњење постигнутих стандарда ‒ каже Славиша Антонијевић, директор Дома здравља Сокобања.

Vlado Davkovski
Владо Давковски

Акредитација значи да је оцењена установа способна да из постојећег кадра и опреме извуче максимум на најбољи могући начин и испуни услове квалитета услуге пацијената и безбедности које је прописало Министарство здравља Републике Србије.

Владо Давковски, председник Агенције за акредитацију здравствених установа Србије каже да је ниво безбедности по пацијенте и запослене у сокобањском Дому здравља, као и ниво квалитета услуга, на врло високом нивоу, да је приметно залагање и уложени труд и додаје да, у наредном периоду, очекује даље напредовање у погледу безбедности и квалитета услуга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 13 =