Савиндан обележен у сокобањским школама

Култура

Свети Сава школска слава обележена је јуче свечано у сокобањској основној и средњој школи, пригодним приредбама и резањем славског колача. Свештеници сокобањске цркве најпре су у присуству наставника, учитеља, деце, родитеља и представника локалне самоуправе обавили резање славског колача у Основној школи „Митрополит Михаило”.

Домаћин славе ове године био је наставник психологије Бојан Живковић, колачар следеће године биће Дарко Павловић, помоћник директора и наставник техничко-информатичког образовања са својом породицом.

Најмлађи и најслађи, односно ученици нижих разреда уз помоћ учитељице Јелене Миленовић, вероучитеља Саше Средојевића и наставника Ивана Хаџипавловића извели су представу под називом „Најдрагоценији бисерˮ. Церемонију је употпунио хор виших разреда под диригентском палицом наставника Голуба Шајића.

Тања Глигоријевић, директорка Основне школе „Митрополит Михаилоˮ свим ученицима и наставницима честитала је овом приликом школску славу. Она је истакла и да, поред већ традиционалне свечане приредбе и резање славског колача, ова образовна установа школску славу обележава и тако што сваке године наставници српског језика и учитељи представљају ученицима лик и дело нашег просветитеља у складу са њиховим узрасним способностима.

Сечење колача обављено је и у свим подручним школама. Пригодне програме о животу и делу Светог Саве приказали су и ученици свих сеоских школа на територији општине са својим учитељима и наставницима.

Sveti Sava OŠ Sveti Sava OŠ

Савиндан, празник посвећен пре свега ђацима и њиховим успесима, обележен је затим и у Средњој школи „Бранислав Нушићˮ. Након резања славског колача средњошколци су проповедали о животу нашег просветитеља. Ученици образовног профила кувар и конобар са својим професорима припремили су послужење за све госте.

srednja skola (3)
srednja skola (6)
srednja skola (9)Ana Milicevic
srednja skola (7)
Orientation: 1

‒ Овај празник је празник радости када се присећамо свих успеха које смо постигли и истовремено себи дајемо задатке за будући период ‒ истакла је Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушићˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 11 =