akreditacija

Dom zdravlja Sokobanja dobio sertifikat o akreditaciji

Društvo Zdravlje

Svečano uručenje sertifikata o akreditaciji sokobanjskom Domu zdravlja održano je u subotu u sali Skupštine opštine. Sertifikat je doktoru Slaviši Antonijeviću, direktoru ove ustanove, uručio Vlado Davkovski predsednik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije u prisustvu Isidora Krstića, predsednika opštine Sokobanja, Vladimira Milovanovića, zamenika predsednika, poslanice Dragane Kostić i zaposlenih u ovoj sokobanjskoj zdravstvenoj ustanovi.

dr Slavisa Antonijevic
dr Slaviša Antonijević

‒ Mi smo dobili akreditaciju na maksimalnih sedam godina, koliko Agencija daje. To ne znači da smo mi narednih sedam godina mirni, svake godine mi ćemo imati posete ocenjivača, pratiće se naš rad i ispunjenje postignutih standarda ‒ kaže Slaviša Antonijević, direktor Doma zdravlja Sokobanja.

Vlado Davkovski
Vlado Davkovski

Akreditacija znači da je ocenjena ustanova sposobna da iz postojećeg kadra i opreme izvuče maksimum na najbolji mogući način i ispuni uslove kvaliteta usluge pacijenata i bezbednosti koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Vlado Davkovski, predsednik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije kaže da je nivo bezbednosti po pacijente i zaposlene u sokobanjskom Domu zdravlja, kao i nivo kvaliteta usluga, na vrlo visokom nivou, da je primetno zalaganje i uloženi trud i dodaje da, u narednom periodu, očekuje dalje napredovanje u pogledu bezbednosti i kvaliteta usluga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − 4 =