dom zdravlja

Dok traje konkurs ginekolog iz Aleksinca privremno rešenje

Društvo

U prethodnih nekoliko dana na našu adresu stizale su poruke zabrinutih građana jer se pojavila informacija da je sokobanjski Dom zdravlja ostao bez ginekologa. U razgovoru sa dr Slavišom Antonijevićem, direktorom Doma zdravlja Sokobanja saznajemo da je pre desetak dana dr Merima Atanasković, dosadašnji doktor ginekolog, raskinula radni odnos. Rukovodstvo Doma zdravlja je preduzelo korake i raspisalo konkurs za novog ginekologa.

Ginekolog U pitanju je radni odnos na određeno vreme u trajanju od dve godine, zbog važeće zabrane zapošljavanja, ali će u sokobanjskoj zdravstvenoj ustanovi raditi na tome da to preraste u radni odnos na neodređeno vreme.

‒ Dok se ne završi zakonska procedura u vezi sa konkursom mi smo postigli dogovor sa direktorom bolnice u Aleksincu da ginekolog Goran Dželadinović, već od danas, počne da radi u Sokobanji, a ubuduće, svakog ponedeljka, srede i petka i bude na raspolaganju pacijentkinjama iz Sokobanje. A razgovaraćemo i sa direktorom bolnice u Knjaževcu da neko od njihovog kadra pokrije utorak i četvrtak tako da svih pet radnih dana imamo doktora ginekologa u Sokobanji dok ne dobijemo trajno rešenje ‒ kaže Antonijević.

U slučaju da se niko ne javi na konkurs ovo privremeno rešenje sa doktorom iz Aleksinca i Knjaževca će se nastaviti, a Dom zdravlja će u tom slučaju uputiti nekog od svojih lekara na specijalizaciju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × five =