Dodeljene diplome i nagrade najboljim maturantima

Društvo

Dodela diploma i nagrada najboljim maturantima Srednje škole „Branislav Nušić” održana je juče u kongresnoj sali hotela „Moravica”.

– Ova generacija maturanata je bila zaista dobra. Kao i sve generacije ispred nje i one koje nam tek dolaze, imala je specifičnosti, svoje uspone i padove. Mi naravno uvek na kraju pamtimo samo lepe stvari. Veoma sam zadovoljna uspesima koje su postigli učenici ove generacije tokom školovanja i nadam se da će kada odu iz škole da upišu fakultete koje su planirali, a ako se opredele za svet rada da što pre nađu posao – rekla je Ana Milićević, direktorka Srednje škole „Branislav Nušić”.

Za đaka generacije proglašena je Jana Trifunović, koja skromno kaže da je očekivala da će biti u konkurenciji, ali ne i da će biti izabrana za najbolju među najboljima, jer ističe da je veliki broj njenih školskih drugova, takođe zabeležio značajne uspehe tokom školovanja. Jana je odlučila da studira engleski jezik, ali će značajno mesto u njenom životu imati i gluma.

Naime, ova maturantkinja je na nedavno održanoj Smotri scenskog učiteljskog stvaralaštva, održanoj u Lebanu, dobila nagradu za glavnu žensku ulogu, glumeći u srednjoškolskoj predstavi „Gospođa ministarka“. I direktorka Ana Milićević ističe, da je ove godine prilikom izbora đaka generacije vladala velika konkurencija i da su nijanse odlučivale.

Pored Jane Trifunović Vukova diploma dodeljena je ove godine i Nađi Stevanović. Posebne nagrade za postignute rezultate tokom školovanja dodeljene su Nađi Stevanović, Mihailu Steviću, Stefanu Stojadinoviću i Jeleni Janković.

Za postignute rezultate na republičkim takmičenjima nagrade su dobili Mihailo Stević – engleski jezik, Bogdan Milisavljević i Jana Trifunović – gluma (Međunarodna scena umetničkog stvaralaštva), Milica Stanimirović – matematika, dramska sekcija.

Orientation: 1

Svim nagrađenim učenicima kao i odličnim učenicima nagrade u vidu knjiga obezbedila je škola iz budžeta opštine, a Sportsko rekreativni centar „Podina“ dodelila im je besplatne ulaznice za Akva park.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − one =