Сутра свечана седница поводом Дана општине

Друштво

Поводом обележавања Дана општине Сокобања сутра ће у хотелу „Моравица” са почетком у 12 сати бити одржана Свечана седница Скупштине општине Сокобања. Након интонирања химне „Боже правде” и приказивања промотивног филма о Сокобањи, седницу ће званично отворити Славиша Лазањски, заменик председник Скупштине општине, а свечаном скупу обратиће се и Исидор Крстић председник Општине Сокобања.

На седници ће бити додељена признања појединцима, предузећима, установама и удружењима за изузетна достигнућа и постигнуте резултате у одређеним областима живота и рада који су од посебног значаја за општину Сокобања. Ове године, поводом обележавања 182 године од почетка организованог бањског туризма плакета Општине Сокобања биће додељене Драгани Сотировски за изузетне резултате у раду и унапређењу промоције Општине Сокобања. Плантажи „Тера Оптимаˮ за изузетне резултате у области пољопривреде и Миријани Миленковић за изузетне резултате у раду и унапређењу културе.

У оквиру Свечане седнице биће одржан и пригодан културно-уметнички програм, који ће се завршити наступом сокобањских мажореткиња на платоу испред хотела „Моравица”.

Дан општине Сокобања 21. јуна обележава се од 1997. године. Овај датум изабран је јер је 1837.године, 8.јуна по старом, а 21.јуна по новом календару по налогу књаза Милоша Обреновића, заставник Лазаревић из Крагујевца упућен на одмор и употребу термалних вода у Сокобању. Из тог разлога овај датум представља и почетак организованог туризма у Србији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − one =