Додељене дипломе и награде најбољим матурантима

Друштво

Додела диплома и награда најбољим матурантима Средње школе „Бранислав Нушић” одржана је јуче у конгресној сали хотела „Моравица”.

– Ова генерација матураната је била заиста добра. Као и све генерације испред ње и оне које нам тек долазе, имала је специфичности, своје успоне и падове. Ми наравно увек на крају памтимо само лепе ствари. Веома сам задовољна успесима које су постигли ученици ове генерације током школовања и надам се да ће када оду из школе да упишу факултете које су планирали, а ако се определе за свет рада да што пре нађу посао – рекла је Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

За ђака генерације проглашена је Јана Трифуновић, која скромно каже да је очекивала да ће бити у конкуренцији, али не и да ће бити изабрана за најбољу међу најбољима, јер истиче да је велики број њених школских другова, такође забележио значајне успехе током школовања. Јана је одлучила да студира енглески језик, али ће значајно место у њеном животу имати и глума.

Наиме, ова матуранткиња је на недавно одржаној Смотри сценског учитељског стваралаштва, одржаној у Лебану, добила награду за главну женску улогу, глумећи у средњошколској представи „Госпођа министарка“. И директорка Ана Милићевић истиче, да је ове године приликом избора ђака генерације владала велика конкуренција и да су нијансе одлучивале.

Поред Јане Трифуновић Вукова диплома додељена је ове године и Нађи Стевановић. Посебне награде за постигнуте резултате током школовања додељене су Нађи Стевановић, Михаилу Стевићу, Стефану Стојадиновићу и Јелени Јанковић.

За постигнуте резултате на републичким такмичењима награде су добили Михаило Стевић – енглески језик, Богдан Милисављевић и Јана Трифуновић – глума (Међународна сцена уметничког стваралаштва), Милица Станимировић – математика, драмска секција.

Orientation: 1

Свим награђеним ученицима као и одличним ученицима награде у виду књига обезбедила је школа из буџета општине, а Спортско рекреативни центар „Подина“ доделила им је бесплатне улазнице за Аква парк.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =