Дечја недеља у ПУ „Буцко”

Друштво

ПУ „Буцко” и ове године ће обележити традиционалну манифестацију „Дечја недеља”, која почиње данас и трајаће до краја недеље. Ове године „Дечја недеља” се обележава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа”.

− Наш основни документ за планирање ове манифестације је конвенција Уједињених нација о правима детета из 1989. године. Циљеви се из године у годину прилагођавају потребама деце. Обзиром да је Влада Републике Србије 2020. годину прогласила годином солидарности и сарадње и током „Дечје недеље” ставиће се акценат на значај тих вредности, које наша установа иначе промовише током целе године у раду са децом − каже Данијела Дисић, помоћник директора ПУ „Буцко”.

Према програму, деца ће данас бити упозната са дечијим правима и обавезама, уторак је резревисан за спортске активности, играма у дворишту вртића у сарадњи са професорима физичког васпитања, док ће предшколци посетити Спортско-рекреативни центар „Подина”. У среду је дан за екологију а тог дана ће група предшколаца ићи у посету председнику СО Сокобања. Према плану, четвртак је за предшколце резeрвисан за посету библиотеци, док ће се остали бавити ликовним активностима на тему „Наша књига”, у петак ће бити одржан маскембал на тему „Флора и фауна” и биће организовано пуштање хелијумских балона са исписаним дечјим жељама.

На нашим просторима „Дечија недеља” се обележава од 1934. године, и од тада се мења и развија прилагођавајући своје програмске циљеве стварним потребама и проблемима деце. Од 1987. године је, на предлог организације Пријатељи деце Србије, уведена у закон о друштвеној бризи о деци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 5 =