Dečja nedelja u PU „Bucko”

Društvo

PU „Bucko” i ove godine će obeležiti tradicionalnu manifestaciju „Dečja nedelja”, koja počinje danas i trajaće do kraja nedelje. Ove godine „Dečja nedelja” se obeležava pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća”.

− Naš osnovni dokument za planiranje ove manifestacije je konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine. Ciljevi se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama dece. Obzirom da je Vlada Republike Srbije 2020. godinu proglasila godinom solidarnosti i saradnje i tokom „Dečje nedelje” staviće se akcenat na značaj tih vrednosti, koje naša ustanova inače promoviše tokom cele godine u radu sa decom − kaže Danijela Disić, pomoćnik direktora PU „Bucko”.

Prema programu, deca će danas biti upoznata sa dečijim pravima i obavezama, utorak je rezrevisan za sportske aktivnosti, igrama u dvorištu vrtića u saradnji sa profesorima fizičkog vaspitanja, dok će predškolci posetiti Sportsko-rekreativni centar „Podina”. U sredu je dan za ekologiju a tog dana će grupa predškolaca ići u posetu predsedniku SO Sokobanja. Prema planu, četvrtak je za predškolce rezervisan za posetu biblioteci, dok će se ostali baviti likovnim aktivnostima na temu „Naša knjiga”, u petak će biti održan maskembal na temu „Flora i fauna” i biće organizovano puštanje helijumskih balona sa ispisanim dečjim željama.

Na našim prostorima „Dečija nedelja” se obeležava od 1934. godine, i od tada se menja i razvija prilagođavajući svoje programske ciljeve stvarnim potrebama i problemima dece. Od 1987. godine je, na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, uvedena u zakon o društvenoj brizi o deci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + 17 =