Sokobanja

У Сокобањи незванично: Расте број оболелих, али за сада без тежих случајева

Друштво

Међу грађанима општине Сокобања је све већи број позитивних на вирус корона, што је и очекивано пошто је повећан број узорака који се шаљу на анализу. Иако још увек то није званично ажурирано на сајту Ковид-19, где стоји да је једна особа заражена, највероватније ће ускоро бити промењена та бројка. Према незваничним информацијама, али из доста поузданих извора, наводно од 25 урађених узорака девет су позитивна.

Ову информацију није могао да потврди нико од званичника правдајући се да су оне централизоване и да до њих не долазе, а да незванична сазнања не могу да коментаришу. Значи, нико није званично потврдио, али ни демантовао. Зато ове податке узмите са резервом, али као озбиљно упозорење да вирус корона није негде далеко од нас и да је сада више него икад раније, потребно придржавати се препорука епидемиолога и државних органа о заштити и поштовању мера ограниченог кретања.

Према истом извору, на срећу, нема тежих случајева који захтевају прикључивање на респиратор, тако да су сви смештени у привремену болницу у хали „Чаир” у Нишу.

Зато ако не морате не излазите из својих станова и кућа, ако је неопходно, држите дистанцу од најмање два метра уз обавезно коришћење маске и заштитних рукавица. Лична хигијена и редовна дезинфекција и прање руку се подразумева.

Према последњим званичним подацима, за 13. април, у самоизолацији је 35 становника Сокобање.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 1 =