Škola

Дан отворених врата у Средњој школи „Бранислав Нушићˮ

Друштво

Јуче је у Средњој школи „Бранислав Нушићˮ организован Дан отворених врата. Будући средњошколци, посетили су ову образовну установу, разговарали су са професорима и информисали се о образовним профилима и условима уписа.

Ана Милићевић, директорка С. Ш. „Бранислав Нушићˮ, каже да је Дан отворених врата завршница промотивних активности које су у претходном периоду обухватиле пре свега сокобањску основну школу, а затим и школе у окружењу.

– Ученици осмог разреда Основне школе ‘Митрополит Михаило’ посетили су средњу школу, видели услове у којима радимо, упознали се са неким од активности које наша школа пружа. Њихово интересовање је разнолико, углавном их интересује шта је то што се учи у појединим образовним профилима као и која је разлика између општег и средње стручног образовања – рекла је Милићевић.

Средња школа „Бранислав Нушићˮ наредне школске године добиће нови смер – физиотерапеутски техничар. Наша саговорница каже да постоји интересовање за овај смер и да су то и очекивали зато су и кренули у измену уписне политике, јер је овај смер био атрактиван и популаран и пре три деценије у овој школи.

– То је занимање које је интересантно које може ученике након завршетка да упути директно у свет рада а свесни смо да живимо у једном времену у коме је потребно изабрати занимање које отвара могућности и за рад а и за каснији наставак школовања. И ове године ученици ће моћи да упишу комбиновано одељење кувар-конобар, које траје три године као и смер туристички техничар, који је за Сокобању, једну од најатрактивнијих туристичких дестинација, врло битан. И наравно и ове године уписујемо једно гимназијско одељење за које увек постоји интересовање а ја и сматрам да треба пружити ученицима из Сокобање могућност да кроз ово гимназијско одељење стекну потребно знање да би наставили своје школовање – рекла је Милићевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =