Centar

Инсталирање видео-надзора у центру Сокобање

Друштво

Претходних дана многи мештани су негодовали због прокопаног центра Сокобање у време кад туристичка сезона узима маха и бању почиње да посећује све већи број туриста. Како сазнајемо од Марка Божиновића из кабинета председника општине, грађевински радови су у завршној фази, а канали су морали бити раскопани јер ће у њима бити смештени оптички и напонски каблови, зато што због крошњи дрвећа није могао да се користи ваздушни пут.

Centar

Радови се заправо изводе на основу пројекта инсталације техничког система заштите и инсталације система видео-надзора на мермерном шеталишту, у градским парковима, фреквентним раскрсницама, јавним зградама и образовним установама. Поред тога у оквиру пројекта биће постављене три подизајуће рампе са даљинском контролом на улазима у шеталиште, систем упозоравања на прекорачење брзине у саобраћајницама поред образовних установа, као и два радарска система за мерење брзине и препознавање таблица на улазима у Сокобању. Наравно све ово ће бити контролисано преко мониторинг центра који ће бити смештен у згради Полицијске станице Сокобања.

Извођач радова је фирма Macchina Security из Београда. Према речима нашег саговорника, поменути радови се изводе на основу техничког пројекта чија је израда каснила због нешто дуже процедуре прибављања услова и локација за саобраћајне и радарске системе од надлежних институција.

Centar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + twenty =