Читлуку прва награда на Ускршњем етно фестивалу

Друштво Култура

У Пољани код Пожаревца, испред манастира Сестрољин, одржан је 17. Ускршњи етно фестивал. Ова туристичко-културна манифестација организује се у духу народног стваралаштва, обичаја, културе и традиције, са циљем да се обичаји, као што су стари занати, ручни радови, традиционална јела, фолклор, народна ношња не забораве.

 

Фестивал окупља учеснике из свих крајева Србије, а међу њима, присуствовало је и удружење жена „Етнос Сˮ из Читлука, са традиционалном храном сокобањског краја.

‒ Конкуренција је била велика, али расположeње жена из удружења и љубав према традицији била је још већа. То им је дало жељу да засуку рукаве и да богатом трпезом и лепо аранжираном храном, освоје прво место за најлепши штанд и достојно презентују традицију хране и културе Читлука и његове околине ‒ каже Златко Антонијевић председник Управног одбора удружења, који нам је пренео утиске са манифестације.


Сама манифестација, која се одржава другог дана Ускрса, започела је у понедељак ујутру са литургијом у порти манастира Сестрољин и трајала је читавог дана, уз учешће и других удружења и културно уметнички програм фолклора из Пољане.

Удружење „Етнос Сˮ из Читлука у јесен ове године биће домаћин једног сличног скупа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 8 =